dijous, 28 d’abril del 2011

I va i un dia et fas adult !!!


Aquests dies que estic de vacances i tinc temps per a fer més cafès i xarrar amb els amics, me n’adone que hi ha molt poques persones que no tinguem preocupacions. Supose que el context de la crisi i veure un futur complicat no hi ajuda gaire.

Ahir, sense anar més lluny, parlant amb un amic comentàvem com l'adultesa ens atrapa. Arriba un punt en què, sense voler, va i ens fem adults i ningú no ens ha donat classes de com ser-ho i aconseguir-ho amb èxit. I no hi ha volta de fulla possible: eres
adult i punt. I recordes amb nostàlgia aquells temps d'infantesa, quan no tenies cap obligació ni preocupació i podies córrer lliure pels carrers sense cap més pretensió. No era necessari definir-se ni saber què vols fer a la vida. Ni preocupar-se pel futur, perquè el futur estava molt lluny.

Però com no és pot tornar enrere, intentarem ser adults de la millor manera possible, seguint o trencant el model establert, perquè som lliures. Perquè sí, és cert que tenim obligacions, però també la llibertat de decidir i elegir què fer, on viure, on viatjar, què construir o amb qui estar. I com sols tenim una vida i és la nostra, intentarem gaudir de la independència i llibertat que l'adultesa ens dóna. Tenir poder de decisió i d'elecció pot resultar difícil i complicat, però escriure la teua pròpia historia té molt més valor i et dóna molta més satisfacció que ser una persona més que es deixa portar per la corrent, la immobilitat i desídia d'aquesta societat.

1 comentari:

  1. He de dir que no em cansaria mai de llegir aquest text, m'agrada molt eixa visió positiva de l'adultesa! I és que, ara mateix, no estic gens contenta ni de ser adulta ni de prendre segons quines decisions...

    ResponElimina