dilluns, 26 de setembre del 2011

No haver errat avui

La vas perdre abans de tenir-la. I pressenties que mai seria teua.
Només arribar una veu freda i directa es va dirigir a tu i et va dir:
–Escolta, estàs tenint molta cara. Has arribat l'últim i ens has passat a tots. La cua és la cua, haver arribat abans.
Tu amb ràbia als ulls et vas girar amb brusquedat i vas respondre secament:
–Fa massa que espere. Vinc cada dia a primera hora del matí, i res. I un dia que arribe tard resulta que decideixen repartir les poques píndoles de la felicitat que queden al món! Així que ho sent, però els meus dies de llarga espera valen molt més que el fet que tu avui estigues davant a la cua.
Ella, sense deixar ni dos minuts per a la reflexió, va respondre enèrgicament:
–Maco, jo no sé per què hi ha cues, però n’hi ha. El joc funciona així, les regles fa molt que estan escrites. Ja hauries de saber que la vida és dura i si volies assegurar-te una píndola, no haver errat avui.
Tu replicares, gairebé cridant:
Doncs resulta que les cues em semblen absurdes. Necessite desesperadament ser feliç. Necessite que desaparega el buit que sent cada dia i pensar que puc aconseguir aquest medicament miraculós és el que li dóna sentit a la meua vida.
En aquell moment, just un minut després d'haver increpat aquella desconeguda, et vas adonar que la cua s'havia dissipat. La gent que la formava corria cap a la porta i sols quedàveu tu i ella enmig de la sala. La infermera us va cridar des del taulell i us va dir:
–Les píndoles s'han acabat, potser d'aquí a algunes setmanes en tindrem o potser no ens arribaran mai més.
Et vas sentir desolat en aquell instant per haver perdut el temps amb aquella interacció social inútil. Com s'havien pogut exhaurir tant ràpidament? Si no hagueres treballat fins a tant tard cada dia, potser t'hauries assabentat abans de la notícia que un grup de científics havien descobert l'essència de la felicitat i l'havien encapsulada perquè la gent la poguera prendre i solucionar d’aquesta manera gran part dels problemes de la humanitat.
Ara, potser mai n'aconseguiries una.